Πώς επιλέγω εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα

Επιλογή εκτυπωτή – πολυμηχανήματος

Σίγουρα για κάποιον που δεν είναι σχετικός με το θέμα , η επιλογή ενός μηχανήματος μοιάζει βουνό απροσπέλαστο. Παρακάτω θα αναλύσουμε τι πληροφορίες που πρέπει να δώσετε στον εκάστοτε πωλητή , προκειμένου να διαλέξει το κατάλληλο μηχάνημα για τις ανάγκες σας. Βασικά πρέπει πρώτα να αποφασίσετε αν θέλετε καινούριο , μεταχειρισμένο , ή ανακατασκευασμένο. Αυτό εξαρτάτε από το ποσό που θα διαθέσετε. Κατά την γνώμη μου σαν τεχνικός , δεν θα αγόραζα ανακατασκευασμένο μηχάνημα. Ο λόγος είναι ότι το ανακατασκευασμένο ουσιαστικά σημαίνει ότι το μηχάνημα έχει καθαριστεί , έχουν αλλαχτεί τα πλαστικά που έχουν σπάσει ή που δεν είναι ευπαρουσίαστα. Επίσης έχει αλλαχτεί οτιδήποτε μου δείχνει την φθορά του χρόνου και της μεταχείρισης (καλής ή κακής). Συνεπώς θα αγοράσεις ένα μηχάνημα που θα φαίνεται σαν καινούριο , αλλά στην ουσία δεν ξέρεις τι ”κακοποίηση” έχει υποστεί.

Μεταχειρισμένος εκτυπωτής – πολυμηχάνημα

Άρα αν είναι να επιλέξουμε ανάμεσα σε ανακατασκευασμένο και μεταχειρισμένο , σίγουρα ψηφίζω μεταχειρισμένο. Το μεταχειρισμένο όσο και να το καθαρίσεις , όσο και να το περιποιηθείς ,φαίνεται η φθορά του χρόνου , η κακή χρήση , η κακή συντήρηση. Βέβαια πρέπει να προσέξουμε από που θα το αγοράσουμε. Το σημαντικό είναι αν θα μας παρέχει after sales υπηρεσίες. Δηλαδή να το αναλάβει όταν θα χαλάσει και να το επιδιορθώσει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει και σέρβις εκτός από πωλήσεις. Να έχει εξειδικευμένους τεχνικούς. Οπότε κατά την γνώμη μου εκ των πραγμάτων θα πουλήσει ένα καλό μηχάνημα που δεν θα βγάζει προβλήματα γιατί θα είναι υπόλογος για αυτό που πούλησε. Δεν θα μπορεί να ρίξει τις ευθύνες αλλού. Αν για παράδειγμα δεν έχει σέρβις , μπορεί εύκολα να ισχυριστεί ότι , το μηχάνημα είναι καλό , αλλά δεν το φτιάχνει καλά ο τεχνικός που το έχει αναλάβει.

Αγορά καινούριου εκτυπωτή – πολυμηχανήματος

Πάμε λοιπόν να δούμε πως επιλέγουμε ένα μηχάνημα. Καταρχάς πρέπει να φτιάξεις μία λίστα με τα βασικά για να βοηθήσεις τον πωλητή να σου προτείνει το κατάλληλο μηχάνημα.

-Πρώτα απ’ όλα για πόσους χρήστες είναι.

-Σημαντικό που παίζει μεγάλο ρόλο στην τιμή , αν θα είναι έγχρωμο ή μονόχρωμο.

-Αν θέλεις να τυπώνει Α3 μέγεθος

-Αν θέλεις να τυπώνει μόνο ή να έχει και σκάνερ για να φωτοτυπείς.

-Αυτόματη διπλή όψη ;

-Συνδεσιμότητα. Υπάρχουν μηχανήματα που συνδέονται μόνο με usb. Θέλεις να μπει σε δίκτυο ; Και τέλος  θα τυπώνει και ασύρματα ;

-Πολύ βασικό για την επιλογή του κατάλληλου μηχανήματος , είναι η παραγωγικότητα του μηχανήματος. Άλλη κατασκευή έχει ένα μηχάνημα που θα βγάζει 100-200 αντίγραφα το μήνα και άλλη αυτό που είναι φτιαγμένο να βγάζει 10.000 ή 20.000. Και φυσικά πολύ διαφορετική τιμή.

Τέλος αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι το αναλώσιμο που φοράει. Συνήθως ένα φτηνό μηχάνημα έχει πολύ ακριβό και οικονομικά ασύμφορο τόνερ ή μελάνι , και το αντίθετο.

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 4205537-538 ή πατήστε εδώ