Πως να καθαρίζεις τον εκτυπωτή

Πως να καθαρίζεις τον εκτυπωτή σου

Ο καθαρισμός του εκτυπωτή μας ή του φωτοτυπικού μας μηχανήματος , είναι πολύ σημαντικός , για την καλή λειτουργία του.

Συνήθως λερώνετε από τόνερ ή από υπολείμματα του χαρτιού που χρησιμοποιούμε. Ειδικά όταν το χαρτί που χρησιμοποιούμε  δεν είναι καλής ποιότητας , θα παρατηρήσουμε ότι σε κάποια σημεία μαζεύει μία άσπρη πούδρα.

Η επιλογή των εργαλείων καθαρισμού

Ο πιο σωστός τρόπος για να καθαριστεί το μηχάνημα σας από τόνερ και τα υπολείμματα του χαρτιού είναι ηλεκτρική σκούπα και όχι ηλεκτρικό blower , λάθος που κάνουν πολλοί. Το μηχάνημα εσωτερικά έχει διάφορους αισθητήρες , που είναι σημαντικό να είναι καθαροί , για να μπορεί το μηχάνημα να λειτουργεί σωστά. Επίσης υπάρχει φόβος να λερωθούν οι καθρέφτες του laser , με αποτέλεσμα να ”χαλάσει” ποιοτικά το επιθυμητό αποτέλεσμα (αχνό αντίγραφο , αχνές γραμμές κλπ.). Οπότε προσπαθώντας να καθαρίσετε το μηχάνημα θα δημιουργηθούν προβλήματα στο μηχάνημα που θα μπορεί να λύσει μόνο κάποιος τεχνικός με εμπειρία.

Τι σκούπα πρέπει να χρησιμοποιήσεις

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να προσέξετε , είναι η επιλογή της ηλεκτρικής σκούπας που θα χρησιμοποιήσετε. Πρέπει να είναι αντιστατική , και να έχει καλή γείωση γιατί υπάρχει κίνδυνος , λόγο στατικού ηλεκτρισμού να καεί το laser , και να μπείτε σε διαδικασία αλλαγής του , που συχνά είναι οικονομικά ασύμφορο. Και φυσικά να έχει καλό φίλτρο το οποίο θα συγκρατήσει τα τόνερ , και δεν θα τα διασκορπίσει στον χώρο.

Ροδάκια

Όσον αφορά τα ροδάκια ο καθαρισμός είναι απλός και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα κατά προτίμηση βαμβακερό πανάκι και ένα καθαριστικό τζαμιών.

Οπτικό σύστημα και touch panel

Αν το μηχάνημα έχει οπτικό σύστημα , επίσης χρησιμοποιείτε ένα μαλακό πανάκι και καθαριστικό τζαμιών το οποίο όμως δεν πρέπει να ρίξετε ποτέ απευθείας στο τζάμι , αλλά πάνω στο πανάκι σας για να αποφύγετε την διαρροή του υγρού εσωτερικά του μηχανήματος. Επίσης αν δεν έχετε τις ανάλογες γνώσεις , δεν πρέπει να βγάζετε ποτέ το τζάμι του οπτικού συστήματος , γιατί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Αν το μηχάνημα διαθέτει touch panel  καθαρίζετε με στεγνό πανί , και δεν χρησιμοποιείτε κανένα υγρό σκεύασμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο email: service@printertech.gr ,  στο τηλέφωνο 210 4205537  ή κάντε κλικ  εδώ