Γνήσιο ή συμβατό toner και πόσα αντίγραφα βγάζει

Γιατί το toner δεν βγάζει πολλά αντίγραφα ;

Όταν αγοράζουμε αναλώσιμο για τον εκτυπωτή μας , ο κατασκευαστής , έχει φροντίσει να μας ενημερώσει , για το πόσα αντίγραφα θα τυπώσει. Πολλές φορές όμως (δηλαδή σχεδόν πάντα) , δεν βγάζει τα αντίγραφα που μας λέει. Για να γίνει μέτρηση από το εργοστάσιο που το παράγει πρέπει να μετρηθεί με συγκεκριμένη επικάλυψη στην σελίδα , ούτως ώστε να υπάρχει αξιοπιστία συγκριτικά με άλλους γραφίτες. Συνήθως η μέτρηση από τις περισσότερες εταιρίες γίνετε , με 5% – 6%. επικάλυψη. Αυτό το γράφουν στα εκάστοτε διαφημιστικά φυλλάδια ή στην επίσημη ιστοσελίδα της κάθε εταιρίας. Βέβαια είναι πάντα με μικρά γράμματα , αυτά που ποτέ κανείς δεν διαβάζει. Επικάλυψη 5% επί της σελίδας , είναι μία σελίδα χωρίς εννοείτε φωτογραφία , χωρίς πολλά γραφικά , μόνο με λίγα γράμματα όπως π.χ. ένα email. Νομίζω ότι έγινα κατανοητός. Οπότε πάντα υπολογίζουμε περίπου 20 με 30% λιγότερα αντίγραφα από αυτά που μας αναφέρει ο κατασκευαστής που είναι ένας μέσος όρος επικάλυψης. Για παράδειγμα αν λέει ότι βγάζει 10.000 σελίδες , υπολογίζουμε 7.000 με 8.000 σελίδες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πολύ μεγάλης επικάλυψης.

Συμβατό toner (γραφίτης)

Ας δούμε λίγο το κομμάτι του συμβατού γραφίτη , και γενικώς τω συμβατών ανταλλακτικών. Καταρχάς όταν λέμε συμβατό , ΔΕΝ εννοούμε ξαναγεμισμένο. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου , προσωπικά, και είμαι κάθετος σε αυτό , δεν θα αγόραζα ποτέ ξαναγεμισμένο γραφίτη. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μου εξασφαλίζει , ότι τηρεί έστω και τις βασικές προδιαγραφές του μηχανήματος. Μπορεί ακόμα και να έχει μέσα γραφίτη από άλλο μοντέλο. Τα toner , ακόμα και τα συμβατά φτιάχνονται σε ειδικούς χώρους , που ελέγχετε η υγρασία , η θερμοκρασία κ.λ.π.  Με αυτό τον τρόπο έχουμε μία σταθερή ποιότητα στο τελικό προϊόν. Γραφίτης που είναι μελετημένος για το συγκεκριμένο μηχάνημα , στην σωστή ποσότητα , χωρίς να έχει μέσα ξένα αντικείμενα , να μην είναι πετρωμένος και γενικώς να τηρεί τις προδιαγραφές.

Κινέζικο εργοστάσιο κατασκευής συμβατών

 

Επίσης σημαντικό , αναγράφει στο κουτί τον κατασκευαστή. Το ξαναγεμισμένο δεν ξέρουμε ποιος το έχει φτιάξει , πως το έχει φτιάξει και τι έχει βάλει μέσα. Έτσι έχουμε την αναμενόμενη  ποιότητα που έχει ο εκάστοτε κατασκευαστής. Πως όμως θα ξέρεις αν το προϊόν που θα αγοράσεις θα καλύψει τις προσδοκίες σου; Αυτό δυστυχώς είναι δύσκολο να το γνωρίζει ο καταναλωτής. Αυτό πιθανώς να το γνωρίζει ο τεχνικός που επισκευάζει τα μηχανήματα, μέσω προσωπικής εμπειρίας. Οπότε το πιο σωστό, είναι να ρωτάμε πάντα τον τεχνικό που μας φτιάχνει το μηχάνημα, και να μας καθοδηγήσει σωστά, και με την ευθύνη των όσων λέει.

 

Γνήσιο toner (γραφίτης)

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά , και πιο σίγουρα όσων αφορά την ποιότητα , και τις προδιαγραφές. Έχουμε όλη την τεχνογνωσία και την ευθύνη του αρμοδιότερου όλων, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον κατασκευαστή του μηχανήματος μας. Έχει τα κατάλληλα μέσα για να κατασκευάσει και να μας διαθέσει ακριβώς το προϊόν που πρέπει, με πολύ μικρή πιθανότητα αστοχίας. Όμως στην περίπτωση του γνήσιου πολλές φορές η αγορά , είναι ακριβή και ίσως και ασύμφορη. Εδώ απευθυνόμαστε στον τεχνικό που επισκευάζει το μηχάνημα για να μας καθοδηγήσει σωστά. Αν υπάρχει συμβατό που δουλεύει στο συγκεκριμένο μηχάνημα θα μας το προτείνει.

Συμπερασματικά το πιο σωστό είναι , να χρησιμοποιούμε γνήσιο αναλώσιμο και αν είναι ακριβό (κάτι το οποίο πρέπει να ελέγχουμε κατά την αγορά του μηχανήματος) να ρωτάμε τον τεχνικό αν υπάρχει συμβατό που δουλεύει στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Αν είναι αρκετά έμπειρος θα μας καθοδηγήσει σωστά.

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 4205537-538 ή πατήστε εδώ